Back

Pixelized Web Studio : Κορυφαίες τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων και UI για το 2022

Ποιές τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων θα κυριαρχήσουν το 2022; Με ποια στυλ και τεχνικές θα πρέπει να εξοικειωθείτε ώστε οι δημιουργίες σας να είναι φρέσκες και μοντέρνες καθ ‘ όλη τη διάρκεια του έτους;

Οι τάσεις σχεδιασμού μπορούν να διαμορφώσουν τα πάντα, από τον τρόπο με τον οποίο οι σχεδιαστές δημιουργούν στο σχεδιασμό διεπαφής χρήστη σε μελλοντικές επαναλήψεις όλων, από ιστότοπους έως σχεδιασμό πακέτων. Μπορούν επίσης να μεγεθύνουν ή να ξεθωριάζουν γρήγορα, καθιστώντας σημαντικό να δώσετε προσοχή σε αυτό που είναι trending τώρα, έτσι ώστε να μην καταλήξετε με ένα σχέδιο που πέφτει έξω από το στυλ γρήγορα.

Ας δούμε μερικές από τις κορυφαίες τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων για το 2022. Θα εξετάσουμε τις τάσεις που άρχισαν να εμφανίζονται στα τέλη του 2021 και είναι οριστικοί υποψήφιοι για τον καθορισμό της σκηνής στο επόμενο έτος, καθώς και μερικά trending σχέδια που βρίσκονται στην κορυφή της δημοτικότητας.

Αστεία, Χαρούμενα Σχέδια

showcase

Funky σχήματα, χρώματα, και ακόμη και τα πρόσωπα μπορούν να δημιουργήσουν μια χαρούμενη αίσθηση. Οι designer χρησιμοποιούν την τάση σχεδιασμού ιστοσελίδων με διασκεδαστικά, αισιόδοξα σχέδια για τα πάντα, από portfolio websites— όπως η παραπάνω ιστοσελίδα —έως το ηλεκτρονικό εμπόριο. Ο κοινός παρονομαστής σε αυτά τα σχέδια είναι ότι προσθετουν λίγο επιπλέον ευτυχία στον κόσμο.

(σαν εμάς)

Ασπρόμαυρα σχέδια χρωμάτων

Τα ασπρόμαυρα σχέδια χρωμάτων είναι η πιο έντονη και όμορφη τάση σχεδιασμού του έτους. Χωρίς χρώμα, πρέπει πραγματικά να σκεφτείτε και να σχεδιάσετε μέσα σε περιορισμούς. Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο εκφοβιστικό, μπορεί να απελευθερώσει και να βοηθήσει να ξεκινήσει τη δημιουργικότητα σας. Επιπλέον, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι απολύτως εκπληκτικά.

showcase

Ίσως σε ένα άλλο σημάδι παγκόσμιων γεγονότων, τα ασπρόμαυρα σχέδια χρωμάτων είναι σχεδόν παντού. Αυτή η έντονη αισθητική είναι ένας δείκτης για το πόσοι σχεδιαστές μπορεί να αισθάνονται με έμφαση στην απλότητα και την αίσθηση.

Το κλειδί για τη δημιουργία ενός ασπρόμαυρου συνδυασμού χρωμάτων λειτουργεί καλά ενώ αυτό που φαίνεται φρέσκο και μοντέρνο είναι η εφαρμογή ακριβώς των σωστών εφέ και τεχνικών.

Στο παραπάνω παράδειγμα, υπάρχει μια λεπτή, υγρή κινούμενη εικόνα στο hover καθώς και υπερμεγέθη δείκτη του ποντικιού για την ενίσχυση της διαδραστικότητας.

Έντονη & Πειραματική Τυπογραφία

Από τα περιγράμματα έως τις έγχρωμες γραμματοσειρές έως τη μετατόπιση των σχημάτων και των γεμισμάτων, οι τολμηρές και πειραματικές επιλογές τύπου κυριαρχούν στα σχέδια ιστότοπων. Όταν πρόκειται για τη σημερινή τυπογραφία ιστού, πραγματικά δεν υπάρχουν κανόνες και οι σχεδιαστές παίζουν με λίγο από όλα.

Ο σχεδιασμός για τον Garcia Salmeron χρησιμοποιεί πολλαπλά εφέ τύπου στην αρχική σελίδα που αποτελούν παράδειγμα αυτής της τάσης: ανακατέψτε και ταιριάξτε χαρακτήρες στον κύριο τίτλο, μια κάπως πειραματική επιλογή γραμματοσειράς, και χρωματιστά στρώματα πλήρωσης με εικόνες και φόντο.

Τρισδιάστατα Στοιχεία Σχεδιασμού

Play Video
Play Video

Ενώ το 2020 και το 2021 είδαμε πολλούς σχεδιαστές να αντιμετωπίζουν πλήρη, τρισδιάστατα σχέδια για πλήρεις ιστοσελίδες, η αναδυόμενη τάση είναι να ενσωματώσουν στοιχεία 3D με μια πιο επίπεδη συνολική αισθητική.

Τα στοιχεία με 3D αίσθηση μπορεί να περιλαμβάνουν σκιές, κινούμενα σχέδια ή εφέ στρώματος για τη δημιουργία βάθους και διάστασης.

Το Sennep το κάνει στο παραπάνω παράδειγμα με ένα εικονογραφημένο εύρημα που φτάνει και διορθώνει το κείμενο στο υπόλοιπο σχέδιο. Η απεικόνιση χρησιμοποιεί μια σκιά και κίνηση για να επιτύχει αυτό το trending στυλ σχεδιασμού.

Διαδραστικές Γραμματοσειρές

Το κείμενο που κινείται μαζί σας στην οθόνη είναι η ραχοκοκαλιά πίσω από τις διαδραστικές γραμματοσειρές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό λειτουργεί χρησιμοποιώντας μια κατάσταση αιωρήματος, αν και υπάρχουν κάποια άλλα πιο περίπλοκα εφέ με τα οποία μπορείτε να πειραματιστείτε. (Τα υγρά κινούμενα σχέδια με γραμματοσειρές αυξάνονται επίσης σε δημοτικότητα.)

Όταν εξετάζετε διαδραστικά στοιχεία κειμένου, σκεφτείτε την αναγνωσιμότητα και την κατανόηση. Ένα εφέ κειμένου λειτουργεί μόνο εφόσον οι λέξεις σε αυτό εξακολουθούν να είναι αναγνώσιμες και κατανοητές. (Διαφορετικά το μήνυμα και το νόημα του σχεδίου χάνονται.)

Αυτή η τάση σχεδιασμού λειτουργεί επίσης καλύτερα όταν δεν υπάρχουν πολλές άλλες τεχνικές στρωματοποιημένες στο σχεδιασμό. Αυτό το τέχνασμα είναι καλύτερο όταν στέκεται μόνο του.

Κυλιόμενο Κείμενο

Ενώ θέλετε πάντα τα στοιχεία κειμένου να είναι αναγνώσιμα, μπορούν επίσης να είναι δυναμικά. Η κύλιση στοιχείων κειμένου – συχνά χρησιμοποιώντας υπερμεγέθεις γραμματοσειρές, λίγες λέξεις και σε μία μόνο θέση – μπορεί να προσθέσει έμφαση στις λέξεις-κλειδιά και να προκαλέσει το ενδιαφέρον των χρηστών.

Η κύλιση κειμένου συχνά μετακινείται αργά στην οθόνη δύο αριστερά σε μια τοποθεσία που δεν είναι υπερβολικά απασχολημένη. Οι γραμματοσειρές περιγράμματος είναι μια δημοφιλής επιλογή και το κλειδί για τη διατήρηση της αναγνωσιμότητας είναι η χρήση σύντομων, κοινών λέξεων ή φράσεων.

Οι προσκλήσεις για δράση και άλλα μηνύματα θα πρέπει να διαχωρίζονται από την κύλιση κειμένου για να διασφαλιστεί ότι οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν να τις διαβάσουν με ευκολία.

Σχεδιασμός Χωρίς Αποκλεισμούς

Οι σχεδιαστές εργάζονται προς έναν πιο περιεκτικό ιστό και εμφανίζονται σχεδόν σε όλα όσα δημοσιεύονται. Από εικόνες σε γλώσσα σε κείμενο alt, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην προσπαθήσετε να κάνετε τα έργα σας πιο περιεκτικά από όλους τους ανθρώπους.

Η ένταξη επεκτείνεται στη φυλή, ουδετερότητα φύλου, πολιτισμός, προσβασιμότητα, και ικανότητα. Το κοινό θέμα είναι ότι ο ιστότοπός σας πρέπει να συνδυαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε όποιος θέλει να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο και οι άνθρωποι βλέπουν επίσης άλλους με τους οποίους μπορούν να συσχετιστούν στην οθόνη.

Η λεπτή γραμμή εδώ είναι ότι δεν χρειάζεται να είστε πάνω από την κορυφή με εικόνες και γλώσσα που κραυγάζει “είμαστε χωρίς αποκλεισμούς.”Αυτή είναι μια από αυτές τις καταστάσεις σχεδιασμού όπου η εμφάνιση είναι πιο σημαντική από την αφήγηση και η αληθινή και αυθεντική είναι πιο σημαντική από την εξαναγκασμό της.

Συμπέρασμα

Το νέο έτος ψάχνει ήδη να εκραγεί με εξαιρετικό τρόπο όταν πρόκειται για τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να συγχωνεύσετε αυτά τα στοιχεία σε υπάρχοντα έργα ή ως μέρος κάτι καινούργιου. Και πάνω απ ‘ όλα, διασκεδάστε!

Content Hero
Content Hero

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησής σας. Cookie Policy